Haberler / Mühendis Başkan Gümrükçü Yerli Üretim Solunum Cihazını Başkent Üniversitesi’ne Teslim Etti

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kısa süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tanıtımını yaptığı yerli üretim solunum cihazını Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Başkent Üniversitesi’nin kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal'e teslim etti.

Başkan Gümrükçü: “Biz Vatandaşlık Görevimizi Yerine Getirdik”

Bu projeyi vatandaşlık görevi bilinci ve Çiğli Belediyesi Başkanlığı sorumluluğuyla desteklediğini ifade eden Mühendis Başkan Gümrükçü, “Covid-19 salgınına karşı vatandaşlık görevimizi yerine getirmek ve Cumhuriyet'e borcumuzu ödemek için ilçemizde faaliyet gösteren bir grup mühendis arkadaşımızla birlikte bu üretimi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduğumuz taşınabilir solunum cihazını, Genel Başkanımızın talimatıyla Başkent Üniversitesi ile paylaştık. Dünyanın saygın bilim adamlarından Haberal ve ekibine cihazı teslim ettik. Kendileri, cihaz üzerine çalışacaklarını ve geliştirilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Bizim bu cihazdan ekonomik anlamda bir beklentimiz yok. Derdimiz ticaret değil. Piyasaya nazaran oldukça düşük maliyetle ürettiğimiz solunum cihazının insanlık yararına kullanılmasını istiyoruz" dedi.

Solunum Cihazı Bakanlığın Radarında!

Covid-19 ile mücadele sürecindeki ilginç çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken Çiğli Belediye Başkanı Mühendis Utku Gümrükçü, bir grup mühendis arkadaşıyla ürettikleri solunum cihazını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın da yakından takip ettiğini söyledi. Bakanlık ile görüştüklerini ifade eden Mühendis Başkan Gümrükçü, "Biz imece usulü ile bir cihaz ürettik. Geliştirilmesi için ulusal ve uluslararası anlamda birçok ödüle layık görülen ülkemizin önde gelen doktorlarından Prof. Dr. Mehmet Haberal'a teslim ettik. Aynı zamanda konu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın da takibinde. Bakan yardımcımız ile görüştük. Cihaz ile ilgili Başkent Üniversitesi'nin yazacağı sonuç raporunu kendileri de beklediklerini ilettiler. Biz de bununla ayrıca mutlu olduk. Çünkü tek amacımız ülkemize katkı sunmak. Umarım en yakın zamanda daha güzel haberleri sizlerle paylaşırız."

22 Haziran 2020 12:17:29

TELEFON : 0232 520 6000 ÇAĞRI MERKEZİ : 0232 935 5535 WHATSAPP : 0538 011 4747 | E-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi | © 2019 Çiğli Belediyesi. Tüm Hakkı Saklıdır. | Çiğli Belediyesi Webmail