Haberler tüm haberler

Hacer Foggo’dan Çiğli Belediyesi Projelerine Büyük Övgü

Çiğli Belediyesi, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü ve Yazar Hacer Foggo'nun katılımıyla gerçekleşen “Askıda Hayatlar" konulu söyleşi ve imza günü etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda gerçekleştirilen “Askıda Hayatlar” konulu söyleşi ve imza gününde CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü ve Yazar Hacer Foggo Çiğlili vatandaşlar ile bir araya geldi. Etkinliğe meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernekler ve siyasi parti temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Söyleşide konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli’de yoksulluğu çözmeye ve vatandaşlarımızı daha ileriye taşımaya talibiz” dedi.

Gümrükçü: “Gücümüz birlikteliğimizden geliyor”

Çiğli’de yoksullukla mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Utku Gümrükçü, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülke yaratacağız’ hedefi doğrultusunda çalışıyoruz. Yaklaşık 6 aydır Hacer Foggo ile beraber bu çalışmaları nasıl geliştiririz ve ilçemizde yaşayan yurttaşları nasıl daha ileriye taşırız diye çalışma yürütüyoruz. Çalışma alanı gereği büyük bir birikim ve tecrübeye sahip olan Hacer Foggo, emekçi ve vicdanlı insanların kenti Çiğlimizde gördüğü aksaklıkları ve çözüm yollarını bizlerle paylaştı. Çiğli’de yaşayan hiçbir yurttaşımızı yalnız ve çaresiz hissettirmeyeceğiz. Çiğli Belediyesi olarak, refahın ve huzurun güvencesi olacağız” diye konuştu.

Foggo: “Çiğlili kadınlar için önemli bir merkez”

Söyleşide Aile Destekleri Sigortasından ve kadın yoksulluğundan söz eden CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü ve Yazar Hacer Foggo, “Çiğli Belediyesi Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’ni dolaştık. Kadın yoksulluğunun önlenebileceği bu değerli projeyi görmek beni çok mutlu etti. Ülkemizde yaşayan her bir yurttaşımız son 3 yıl içinde ekonomik olarak bir basamak aşağıya indi. Hem yoksullaştık hem yoksunlaştık. Yaşam amacımız en temel ihtiyaçlarımız olan fatura ve kira gibi giderlerimizi ödeyebilmek oldu. Sinemaya, tiyatroya, kafeye gidemeyerek, restoranda yemek yiyemeyerek sosyal hayattan gitgide kopuyoruz. Kadınlar bu sıkıntılı ekonomik tablo dolayısıyla evlerinde gördüğü şiddete katlanmak zorunda kalıyor. Kadınlar açısından bu sıkıntılı sürecin kurtulma noktası olarak görülen Kadın sığınma evlerinde de çok önemli problemler var. O nedenle Çiğli Belediyesi tarafından açılan Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Dayanışma Merkezi çok önemli” ifadelerini kullandı.

“Yoksullukla mücadele modeli; Çiğli’deki Kadın Yaşam Merkezi”

Kadınların yoksulluğa karşı büyük bir mücadele verdiğini kaydeden Foggo, “Ülkemizin birçok şehrini gezdim, birçok kadın hikayesine tanıklık ettim. Sürekli yokluktan var eden, kocasını idare eden ve çocuğun beslenmesine ne koyacağını düşünen hep kadınlar oluyor. Ailesi için Kaymakamlık kapısında erzak için yardım arayan yine kadınlar. Kadınlar bu kısır döngü içerisine hapsedilmiş durumda. Bu sistemle mücadele etmemiz lazım. Çiğli Belediyesi’nin Kadın Yaşam Merkezi mücadelemiz için önemli bir model. Bu gibi iyi örneklerden yola çıkarak kadınları psikolojik, ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda güçlendirerek bu tablodan kurtaracağız.” diye konuştu.

“Çocuk yoksulluğu da yok edilmeli”

Yoksulluktan en çok etkilenen kesimlerden birinin de çocuklar olduğunu vurgulayan Foggo, “6 yaşında istismara uğrayan çocuğumuz ve yine yetersiz beslenmeden hayatını kaybeden çocuğumuz gibi acı gerçekler çocuklarımızın yoksulluk ve yoksulluktan ne kadar fazla etkilendiğini bizlere gösteriyor. Maalesef çocukların yaşam standartlarını denetleyen bir mekanizmamız yok. Göreve geldiğimizde bakanlıklar başta olmak üzere tüm kamu kurumları çocuklarımızın bugünü ve geleceğini güvence altına almak için çalışacak. Bizim bu çocukları yaşatmaya ve onlar için mücadele etmeye devam etmemiz lazım. Çocuklarımızın istismara ve şiddete uğramasının önüne geçmenin ve bunu kırmanın tek yolu çocuk yoksulluğunu yok etmektir. Tek kurtuluşumuz budur” ifadelerini kullandı.

“Aile destek sigortası ile kadınlar güçlü ve özgür olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aile Destekleri Sigortası hakkında da açıklamalarda bulunan Hacer Foggo, “CHP gelecek sosyal yardımlar kesilecek diye bir ön yargı var. Genel Başkanımızın dediği gibi bizim yönetimimizde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Uygulayacağımız Aile Destekleri Sigortası kadınlar valilikten kömür almak, belediyeden erzak almak kapı kapı dolaşmak zorunda kalmayacak. Kamu kurumları, yoksulluğun ve yoksunluğun takibini yapacak. Muhtaçlık, biat ve itaat gibi duyguları kadınların hayatından çıkaracağız. Bu proje ile hem kadınları özgürleştirecek hem de sabit bir gelir yaratarak güçlendireceğiz. Yoksulluk ve yoksunluğu tamamen bitirene kadar Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İletişim Bilgilerimiz

TELEFON : +90 232 935 55 35

WHATSAPP : +90 538 011 47 47

e-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

ADRES : Ataşehir Mah. 8001/1. Sokak No:1 Çiğli / İZMİR

Çiğli Belediyesi'nde Ara


Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü © 2022