Haberler tüm haberler

Çiğli'nin Mekansal Stratejik Planlaması Yapılıyor

Çiğli'nin sosyal, ekonomik ve mekânsal yapı analizleri doğrultusunda gelişme stratejilerinin belirlenmesine yardımcı olacak endekslerin geliştirilmesi ve Çiğli Belediyesi'nin yatırım, destek ve uygulamalarına yön gösterecek çok yıllı, izlenebilir göstergelere dayanan “Çiğli Mekânsal Strateji Planı"na yön verecek beş günlük odak grup çalışmaları ve çalıştayı tamamlandı.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün katılımıyla yapılan çok yönlü çalışma kapsamında vizyon, hedef ve amaçların belirlenmesi, stratejik yaklaşımın geliştirilmesi ile bu süreçlere etki edecek ve katkı sağlayacak paydaşlar ile derinlemesine mülakatlar, odak grup görüşmeleri ve çalıştay yapıldı. Çalıştay öncesinde Çiğli'deki mülki ve idari amirler, önde gelen STK'lar ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. 

Farklı gruplarla çalışma yapıldı
Engelliler, Gençler, Hayvan Hakları Savunucuları, Hemşeri Dernekleri, Kadınlar, Muhtarlar,  Sektör Temsilcileri ve Yaşlılardan oluşan sekiz ayrı grup ile odak grup çalışması yapıldı. Bu çalışma kapsamında odak grup katılımcıları Çiğli'deki sorunlar ve çözüm önerilerini açık bir platformda tartıştı. Yüz yüze görüşmeler kapsamında, Çiğli’nin sektörel olarak yaşadığı temel sorunlar, trafik problemleri, mekânsal sorunlar, tarımsal ve hayvansal üretimde yaşanan sorunlar, göç olayları, çevre sorunları, ekonomik sorunlar ve belediye ile kurumsal iletişim ve talepler gibi konular değerlendirilip ve yaşanan sorunların çözümüne yönelik öngörüler paylaşıldı.

Uzmanlar dinlendi
Çalıştaya, farklı disiplinlerden uzmanlar, kamu kurumlarının yöneticileri ve temsilcileri, akademisyenler, yerel yönetimlerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Çalıştay yöntemi olarak, Çiğli’nin güçlü yönleri, zayıf yönleri, alana yönelik fırsatlar, tehditler belirlenen ana ve alt konu başlıkları üzerinden tartışıldı. Çalışmalar, Sosyal Yapı, Doğal ve Kültürel Değerler, Yönetsel Yapı, Ekonomik Yapı, Ulaşım ve Altyapı, Mekansal Yapı ve Riskler ana başlıkları altında gerçekleştirildi. 

Başkan Gümrükçü:”Çiğli’nin gelişim rotasını birlikte çiziyoruz”
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Utku Gümrükçü, “Çiğli’de birçok yerde imar sorunu olduğu için tam olarak kentleşme tamamlanamamış. Harmandalı ve Sasalı gibi eski belde belediyelerinin Çiğli’ye katılmasıyla sorumluluk alanları genişlemiş. Bugün de hem nüfus hem de ekonominin kuzey aksına yönelmesiyle hızlı büyüme ve gelişim göstermiş bir ilçe Çiğli. İlçemizin gelişim rotasını sizlerle birlikte oluşturmak istiyoruz. Nereye doğru büyüyeceğiz, ihtiyacımız ve olanaklarımız neler bunları konuşuyoruz. Tarım, sanayi, balıkçılık, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Kış Cenneti gibi bir çok veriyi içinde barındırıyoruz. Kentin dinamikleri, kentin geleceği ile kent ile ilgili görüşler neler bunları birlikte paylaşıyoruz. Böylece Çiğlinin gelişim rotasını birlikte çiziyoruz” dedi.

İletişim Bilgilerimiz

TELEFON : +90 232 935 55 35

WHATSAPP : +90 538 011 47 47

e-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

ADRES : Ataşehir Mah. 8001/1. Sokak No:1 Çiğli / İZMİR

Çiğli Belediyesi'nde Ara


Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü © 2022