Haberler / Çiğli'de Tarım Zirvesi Toplanıyor

Çiğli Belediyesi, sürdürülebilir tarım politikaları üretmek ve yerel üretimi desteklemek amacıyla "Kentsel Tarım ve Gıda Güvenliği" paneline ev sahipliği yapacak.

İzmir'in en önemli tarım merkezlerinden olan Sasalı'da 3 Eylül Cuma günü düzenlenecek olan "Kentsel Tarım ve Gıda Güvenliği" paneline CHP Bursa Milletvekili, PM Üyesi ve Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Baş Danışmanı Orhan Sarıbal, Tarım Ekonomisti Prof. Dr. Tayfun Özkaya, İzmir Kent Konseyi Yerelde Kalkınma Çalışma Grubu Başkanı Mine Pakkaner ve Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak konuşmacı olarak katılacak. Panelin moderatörlüğünü Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Tevfik Türk yapacak.

Başkan Gümrükçü: "Taşın altına elimizi koyacağız"

Yaşamsal su ve gıda ihtiyacının yerel anlamda krize dönüşmemesi adına çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Başkan Gümrükçü, "Dünya nüfusunda yaşanan artış doğal kaynakların tükenmesine ve buna bağlı olarak çevresel kirlenmeye sebep olmaktadır. Bu durum da tarımsal alanların hızla tükenmesine yol açıyor. Çiğli Belediyesi olarak, bu noktada taşın altına elimizi koymak adına Kentsel Tarım ve Gıda Güvenliği paneli düzenleyeceğiz. İlçemizdeki yerel üretimi desteklemek ve vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşımını sağlamak için denetimli, organik ve ekolojik köy pazarları kurmakla beraber kentsel tarım uygulamaları konusunda Çiğlili hemşehrilerimizi bilgilendireceğiz" dedi.

2 Eylül 2021 17:27:24

TELEFON : 0232 520 6000 ÇAĞRI MERKEZİ : 0232 935 5535 WHATSAPP : 0538 011 4747 | E-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi | © 2019 Çiğli Belediyesi. Tüm Hakkı Saklıdır. | Çiğli Belediyesi Webmail