Haberler tüm haberler

Çiğli'de Aile İçi Şiddete Geçit Yok

Çiğli Belediyesi, Covid-19 salgını ve doğal afetlerle mücadele içerisinde geçen 2020 yılında sivil toplum kuruluşları ile sürdürdüğü iş birliği, hayata geçirdiği projeler ve kurum içerisinde aldığı kararlarla aile içi şiddeti önlemeye yönelik çalışmalarını yerel anlamda kararlılıkla sürdürdü. 

Göreve gelir gelmez toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması noktasında farkındalık yaratmak adına başkan yardımcılığı ve birim müdürlüğü kadrolarındaki kadın sayısını artıran Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kadınların talep ve ihtiyaçlarının karşılanması ve maruz kaldıkları şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nü kurdu. Çiğli Flamingo Kadın Kooperatifi'nin kurulumuna öncülük ederek kadınların ekonomik olarak güçlenmesine destek oldu. Bu hizmetlerin yanı sıra kadınların istihdama katılım oranlarını artırılması için meslek edindirme kursları ve eğitimler düzenlendi. 

Acil Yardım Hattı kuruldu 
Pandemi koşulları nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu süreçte Çiğli’de ikamet eden kadınların aile içi şiddete maruz kalmaması adına "Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattını" kuran Çiğli Belediyesi, talepte bulunan kadınlara yönelik ücretsiz hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor. 

Mücadeleye Toplu İş Sözleşmeli destek
Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde aile içi şiddeti önlemeye yönelik hizmet ve uygulamaların bir bir hayata geçirildiği Çiğli’de, Belediye işçilerine yönelik Genel-İş 8 No'lu şube ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'ne kadınlara yönelik şiddetle mücadele edilmesi kapsamında maddeler ekledi. Sözleşme kapsamında; aile içi şiddete uğradığını darp raporu veya emniyet şikayet evrağı ile belgeleyen kadın personellere 1 ay ücretli izin verileceği, şiddet uyguladığı mahkeme kararıyla tespit edilen ve 6 ay hapis cezası alan erkek personellerin iş akdinin feshedileceği belirtildi. 

İsimleri Çiğli'de yaşatılacak 
Çiğli Belediyesi'nin 2020 lansman projeleri arasında yer alan "Her Ay 1 Park" projesi kapsamında açılan parklara kadın cinayetlerinde yaşamını yitiren Ceren Özdemir ile Fatma ve Habibe kardeşlerin isimleri verilerek kadına karşı şiddet konusunda farkındalık yaratacak önemli bir uygulamaya da imza atıldı.

Başkan Gümrükçü: “Mücadelemiz sürecek”
Kadına karşı şiddet olaylarıyla mücadeleye 2021 yılında da aynı kararlılıkla devam edeceklerini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Kadınların maruz kaldıkları şiddet olaylarıyla değil sanatla, sporla, bilimle, eğitimle ve girişimcilikle anılması için Çiğli Belediyesi olarak üzerimize düşenleri yeni yılda da özveriyle yerine getireceğiz. Toplumsal gelişimimiz için kadınlara, bilgi birikimi ve yeteneklerini sergileyebilecekleri ortamlar sunacağız. Eşit hak ve özgürlük mücadelelerine omuz vereceğiz. Daha mutlu ve aydınlık yarınlara kadın-erkek eşitliğinin sağlandığı toplumsal bir bilinçle yürüyeceğiz” dedi.

İletişim Bilgilerimiz

TELEFON : +90 232 935 55 35

WHATSAPP : +90 538 011 47 47

e-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

ADRES : Ataşehir Mah. 8001/1. Sokak No:1 Çiğli / İZMİR

Çiğli Belediyesi'nde Ara


Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü © 2022