Haberler tüm haberler

Çiğli “Dirençli Kent” Yolunda Adım Adım İlerliyor

Çiğli Belediyesi, iklim değişikliği ve afetlerin kentlere yönelik ürettiği risklerin ekonomik, ekolojik ve sosyal sonuçlarına karşı geliştirilen politikaların masaya yatırılacağı Dirençli Kentler Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak.

“Dirençli Kent Çiğli Yolunda Adım Adım” teması ile 7 Aralık Salı günü saat 13.30'da Çiğli Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılacak sempozyum, iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın MYK toplantısı dolayısıyla zoom ile bağlanacağı sempozyumun açılışının ardından Dr. Ebru Alarslan tarafından "Sürdürülebilir Kentler ve Toplumlar 2030  Hedefine Doğru Yaklaşırken Dirençli Kentler Tasarlamak" başlıklı bir çerçeve bildiri sunulacak.

Sempozyumun kuramsal tartışmalara yer ver verilen 1. oturumunda bağımsız araştırmacı Dr. Mehmet Penbecioğlu "Çiğli Mekansal Strateji Planı Çiğli’nin Geleceğini Nasıl Öngörüyor?”, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Derya Eşen "Dirençli Kentlere Yönelik Kent Ormancılığı", Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı Genel Koordinatörü Ruhisu Can Al ise “Dirençli Kentler Perspektifinde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının Yerelleştirilmesi” konularında sunum yapacak. Dirençli kent uygulamalarının ele alınacağı 2. oturumunda ise Forte-ArGe'den Mustafa Kemal Özel, "Dirençli Kentler için Akıllı Şehir Uygulamaları", Peyzaj Mimarları Odası'ndan Doç. Dr Nurdan Erdoğan, Betül Çavdar ve Hande Gündel, "İklim Değişikliğine Dirençli Kentler Kapsamında Azaltım-Uyum Stratejileri" ve Kent-Lab'dan Dr. Pınar Pamukçu Albers, "Sürdürülebilir Kent Planlaması için Doğa Tabanlı Çözümler" başlıklı bildirilerini sunacaklar.

Başkan Gümrükçü: “Rotamız belli”

Çiğli’yi her türlü riske karşı dirençli bir kent haline getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Tüm dünyayı etkileyen iklim değişikliğinin sonuçlarını ve afet bölgesinde bulunduğumuz gerçekliğini göz önünde bulundurarak rotamızı oluşturduk. Bu yolda, aklı ve bilimi referans alarak bilim insanlarının katkılarıyla kararlılıkla yürüyoruz. Karşılaşma ihtimalimiz olan ekonomik, ekolojik ve sosyal sonuçlara karşı çözüm üretebilen ve kendi kendisine yetebilen bir Çiğli oluşturacağız” dedi.

İletişim Bilgilerimiz

TELEFON : +90 232 935 55 35

WHATSAPP : +90 538 011 47 47

e-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

ADRES : Ataşehir Mah. 8001/1. Sokak No:1 Çiğli / İZMİR

Çiğli Belediyesi'nde Ara


Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü © 2022