Haberler tüm haberler

Çiğli Belediyesi’nde “Yerelde Kadın-Erkek Eşitliğine” Destek

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü öncülüğünde Çiğli’de kadın erkek eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Daha önce Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi tarafından düzenlenen Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı (CEMR) belgesine imza atan Çiğli Belediyesi’nde kent hizmetlerinin eşitliğe duyarlı yapılabilmesi için Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmaları başladı.

Eğitimler başladı

Kadın erkek eşitliği ilkesini hayata geçirmeyi kamusal bir görev olarak gören Çiğli Belediyesi, eşitlik ilkesinin yaşamın her alanında etkili biçimde uygulanması ve eşitlikçi bir toplumun geliştirilmesi amacıyla Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlıklarına başladı. CEİD Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Ünal ve Eğitim Koordinatörü Sunay Demircan belediye bünyesindeki bürokrat ve personellere eğitim verdi.

Başkan Gümrükçü: “Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacağız”

Eşit kent - eşit toplum ilkesi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Toplumsal gelişim ve kültürel değişimin toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasıyla gerçekleştirilebileceğine inanıyoruz. Çiğli Belediyesi olarak, bu noktada üzerimize düşen sorumluluklar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin hazırladığı Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı belgesine imza atmıştık. Şimdi de imzaladığımız protokol doğrultusunda hayatın her alanındaki eşitsizliklerin giderilebilmesi için çalışacağız. Kadın- erkek eşitliği çalışmalarına yerelden öncü olmak ve hizmetlerimizi cinsiyet eşitliği temelinde kapsamlı hale getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TELEFON : +90 232 935 55 35

WHATSAPP : +90 538 011 47 47