Haberler tüm haberler

Başkan Gümrükçü'den Bir İlk Daha: "Entübe Kutusu"

Koronavirüs salgını ile mücadele eden sağlık emekçileri için maske ve siperlik üreten Çiğli Belediyesi bu kez hayati önem taşıyan “Entübe Kutusu” üretimine başladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı toplumun her kesimine yönelik tedbirlerin alınıp özenle hayata geçirildiği Çiğli’de, Başkan Utku Gümrükçü önemli bir uygulamayı daha hayata geçirildi. Daha önce üretilen maskeleri ve PVC su borularından yapılan siperlikleri hastane yönetimlerine teslim eden Başkan Gümrükçü, sağlık hizmeti sektöründe yeni Covid-19 pandemisinin yarattığı enfekte hastalığının aşamasına yardımcı olmak için yoğun bakım hastaları için geliştirilmiş pleksiglass şeffaf malzemelerden üretilen entübe virüs koruma kutularının üretimini başlattı.

Hastanelere teslim edilmeye başlandı

Entübasyon sırasında hastanın başını örten entübe kutuları, Çiğli Belediyesi tarafından hijyenik şartlarda paketlenip ihtiyaç duyulan hastanelere teslim edilmeye başlandı. Başkan Gümrükçü, Covid-19 vaka sayılarının artması sonucu hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde oluşan yoğunluk nedeniyle doktorlar ve hemşirelerin daha fazla ihtiyaç duyduğu entübe kutusu üretimiyle koronavirüs ile mücadele sürecinde bir başka ilke daha imza atmış oldu.

Başkan Gümrükçü: “Biz Sağlık Emekçilerini, Onlar da Bizi Koruyor”

Halk sağlığını tehdit eden bu sürecin hep birlikte mücadele edilerek geride bırakılabileceğini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Çiğli Belediyesi olarak biz de, halkımızın sağlığını korumak adına ilk günden itibaren mücadelemizi azimle ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Hiç kuşku yok ki insanlığın karşı karşıya olduğu bu tehditte asıl kahramanlar hastanelerde insanüstü bir çabayla mesai yapan sağlık emekçilerimizdir. Bu süreçte kentimizdeki hastanelerde görev yapan sağlık emekçilerimizin ve ailelerinin her türlü ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenmeye devam ediyoruz. Maske ve yüz siperliği üretiminden sonra son olarak yoğun bakım ünitelerinde kullanılmak üzere Entübe Kutusu üretimine başladık. Yoğun bakım ünitelerinde solunum yetmezliği çeken hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Bu kutular tedavi aşamasında büyük rol oynayacak. Sağlık emekçilerimizi korumak ve tedavilerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu zor günlerde biz sağlık emekçilerini, sağlık emekçileri de bizleri korumak için elinden geleni yapıyor. Bu çalışmada Korona Günlerinde İyilik Hareketi'nden Fatoş Dayıoğlu'na da destekleri için teşekkür ediyorum. Dayanışma ile güzel günlere ulaşacağız." dedi.

İletişim Bilgilerimiz

TELEFON : +90 232 935 55 35

WHATSAPP : +90 538 011 47 47

e-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

ADRES : Ataşehir Mah. 8001/1. Sokak No:1 Çiğli / İZMİR

Çiğli Belediyesi'nde Ara


Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü © 2022