Çiğli Belediyesi AB Eurodesk Temas Noktası

Çiğli Belediyesi AB Eurodesk Temas Noktası Ofisi olarak T.C Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans  Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Akredite edilmiş Türkiye üzerinde bulunan ‘’80’’ kurumdan bir tanesiyiz.  Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağıdır.

33 Avrupa ülkesinde  faaliyette bulunan Eurodesk Bilgi Ağı, ülkemizde de Türk Ulusal Ajansı bünyesinde 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.

Avrupa fırsatlarından faydalanmak isteyen , staj imkanlarından yararlanmak isteyen , yeni bir dil öğrenmek veya varolan dilini geliştirmek isteyen , farklı kültürlerler keşfedip aynı zamanda kendi kültürlerini’de dünyaya tanıtmak isteyen tüm gençlerimizi ofisimize bekleriz.

Çocuklarımızın gelişimine katkı sunmak istiyoruz!

Belediyemiz, uluslararası düzeyde olan AIESEC eğitim projesiyle ortaklaşarak çeşitli ülkelerde gelen 9 öğrenciye staj yapma olanağı tanıdı. Bu projedeki hedefimizin bir tanesi de yurt dışında gelen öğrencileri, ilçemizde İngilizce veya başka dillerde eğitim alan gençlerimizle buluşturup, kendi öğrencilerimizin dil eğitimine katkıda bulunmak. Genel olarak da çocuklarımızın kişisel gelişmesine katkıda bulunmak; hep birlikte farklı kültürleri tanıyarak hoşgörümüzü geliştirmek ve dünyadaki kültürlerle aramıza minik köprüler atmak. Tüm bunlar çocuklarımızın yurtdışında eğitim almalarının kapılarını aralayabilecek.

Bu amaçla, çocuklarının özellikle dil eğitimine katkı sunmayı isteyen, dünyadaki farklı kültürle buluşmak isteyen aileler yurtdışında gelen öğrencilerimizi evlerinde ağırlamak istiyorlarsa bizimle irtibata geçebilirler.

İLETİŞİM TEL: 0232 376 60 10

Çiğli Belediyesi AB Eurodesk Temas Noktası Ofisi