Haberler / Sivas’ı Unutmadık

Sivas Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993 yılında katledilen 33 aydın karanfillerle anıldı. Çiğli Belediyesi giriş kapısına konulan 33 aydının fotoğraflarının bulunduğu anma köşesine kırmızı karanfiller kondu. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da yaşamını yitiren aydın ve sanatçıların anısına karanfil bıraktı. Başkan Arslan, Sivas Madımak Oteli’nde Pir Sultan Abdal şenliklerine katılmak için Sivas’a giden aydın ve sanatçılardan 33’ünün otelin yakılması sonucunda hayatını kaybetmesinin acısını unutmadıklarını söyledi. Başkan Arslan, “Sivas’ta gerçekleşen katliamın 25. yılındayız. Olaylarda 33 aydın ve 2 otel görevlisi yaşamını yitirmiştir. Aydınlarımızın yakılarak öldürülmesi çok acı bir olaydır. 2 Temmuz Sivas olaylarını unutmuyoruz, unutmayacağız” dedi.