Haberler / Öğrencinin Başarısında Ailenin Rolü

Çiğli Belediyesi ile İncivak tarafından her ay düzenlenen söyleşiler kapsamında yapılan “Öğrencinin başarısında ailenin etkin rolü” söyleşisine yoğun ilgi yaşandı. Yazar Nur Eda Kasap Süslü, anne işi çözümler başlığı altında ailenin çocuğa yaklaşımıyla ilgili düşüncelerini aileler ve öğrencilerle paylaştı. Söyleşide sınav kaygısı, anne-baba tutumları, sorumluluk, başarı-başarısızlık, stres, hafıza gibi konular üzerinde duruldu. Hemen her öğrencinin yoğun sınav stresi yaşadığının altını çizen Süslü şöyle konuştu; “Sınav dönemlerinde öğrencilerde ‘ya kazanamazsam’ kaygısı oluşuyor. Çocuğu dinlemek gerekiyor.  Duymalı, işitmeli kulak verilmeli. Çocuğa dozunda sorumluluk yüklenmeli. Güvenmeli ve baskı yapmadan desteklenmeli. Çocuğunuzun kapasitesi hakkında gerçekçi ve kabullenici olun, eleştiri yapın ama suçlamayın. Çocuğunuzun hayatında dozunda stres gereklidir. Öte yandan çocuğunuzun hayatındaki 3T olan televizyon, telefon ve tablete de kesinlikle kısıtlama getirin.”
Canlı performanslarla da desteklenen söyleşinin sonunda Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, yazar Nur Eda Kasap Süslü’ye teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Güncelleme Tarihi : 17 Temmuz 2017 10:56:32

Arşiv