Haberler tüm haberler

Görme Engelliler için belediye restoranlarında kabartma yazılı menü

Çiğli Belediyesi, bağımsız yaşam ve erişilebilirlik hizmetlerine devam ediyor. Resmi internet sitesini görme engellilerin kullanabilmesi için erişilebilir hale getiren Çiğli Belediyesi sosyal tesislerinde de kabartma yazılı (Braille) menü uygulamasına geçiyor. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, engelli bireylerin bağımsız yaşamalarını destekleyeceklerini söyledi.

 

Çiğli Belediyesi, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde düzenlediği "Yerel Yönetimlerde Hak Temelli Engellilik Politikası Çalıştayı"nda dile getirilen talepleri hayata geçirmeye başladı. Çiğli Belediyesi, bünyesinde bulunan Pelikan ve Akvaryum Sosyal Tesisleri'nde görme engelli bireyler için kabartma yazılı (Braille) menü hizmeti vermeye başladı.

 Engelli hakları aktivisti Yusuf Ak, hazırladığı menüleri makamında ziyaret ettiği Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'ye teslim etti. Belediyeye hazırladığı menü ile katkı sunulduğu için mutluluğunu dile getiren Başkan Gümrükçü ise Ak’a kabartma yazı ile hazırlanan teşekkür belgesini imzalayarak verdi. Başkan Gümrükçü teşekkür belgesini imzalarken; “Yusuf benim yazdığımı okuyamıyor, ben de onun Braille alfabesiyle yazdığını okuyamıyorum. İkimiz de engelleniyoruz. Aramızdaki iletişimin gelişmesi için engelleri ortadan kaldırmamız gerekiyor" dedi.

Başkan Gümrükçü: “Engelli bireylerin bağımsız yaşamlarını destekleyeceğiz”

Engelsiz Çiğli için çalışmalarına devam edeceğini belirten Gümrükçü, sözlerine "Göreve geldiğimiz günden beri engellilik hizmetlerimizin geliştirilmesi ve kurumsallaştırılması için çalışıyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’müze bağlı engelli birimimiz engellilik hizmetlerimizi yürütüyor. Engellilik hizmetlerimizde hak temelli yaklaşımı ilke olarak benimsedik ve hizmetlerimizi bu ilkeden hareketle planlıyoruz. Engelli bireylerin bağımsız yaşamlarını destekleyici çalışmalara odaklanıyoruz. Başlattığımız çalışmaların ilgi çektiğini görüyoruz. Geçtiğimiz hafta Strazburg’da katıldığımız Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi koordinasyon toplantısında 'Yerel Yönetimlerde Hak Temelli Engellilik Politikası Çalıştayı' övgüyle karşılandı. Engelsiz Çiğli için çalışmalarımız devam edecek” şeklinde devam etti.

 

İletişim Bilgilerimiz

TELEFON : +90 232 935 55 35

WHATSAPP : +90 538 011 47 47

e-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

ADRES : Ataşehir Mah. 8001/1. Sokak No:1 Çiğli / İZMİR

Çiğli Belediyesi'nde Ara


Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü © 2022