Aralık ayı meclis toplantımızın II.birleşimi 06/12/2019 Cuma saat 18:00'da yapılacaktır.

Haberler / Çiğli’de “Kuş Cenneti Felsefe Günleri"

Doğa ve çevre dostu uygulama ve hizmetleriyle dikkatleri çeken Çiğli Belediyesi tarafından yaşanabilir ve sağlıklı bir gelecek yaratmak amacıyla 2 gün süren “Kuş Cenneti Felsefe Günleri” sempozyumu düzenlendi.

Çiğli Belediyesi ve İzmir Felsefeciler Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinlik, Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Prof. Dr. Kubilay Aysevener, Doç. Dr. Kurtul Gülenç, Doç. Dr. Sibel Kibar Kavuş, Dr. Öğr. Üy. Aslı Favaro, Doç. Dr. Yavuz Adugit, Dr. Öğr. Üy. Gamze Keskin, Prof. Dr. Hakan Çörekçioğlu, Dr. Öğr. Üy. Ömer Aygün, Prof. Dr. Besim Dellaloğlu ve Doç. Dr. Bekir Zakir Çoban katıldı. Sempozyumun ilk gününde konuşmacıların da yer aldığı Kuş Cenneti gezisi düzenlendi. Birbirinden değerli öğretim görevlilerinin fikirlerini paylaştığı sempozyumda, doğa ve çevre konuları felsefi pencereden ele alındı. Yaşanan doğa tahribatına yönelik atılması gereken adımların yol haritası belirlendi.

Başkan Gümrükçü: “Herşey mutlu bir Çiğli için”

Sağlıklı bir gelecek için doğaya sahip çıkmak gerektiğini vurgulayan Başkan Utku Gümrükçü, “Belediye olarak hayata geçirdiğimiz bütün fiziki projelerde doğaya ve çevreye olan etkilerini göz önünde bulunduruyoruz. Çünkü gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak gibi bir sorumluluk taşıyoruz. İlçemizde çevre ve doğa ile ilgili atılacak adımlarla ilgili bu alanda uzman kişilerle sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu bağlamda, çok değerli bilimsel çalışmalara imza atmış öğretim görevlilerinin de katıldığı “Kuş Cenneti Felsefe Günleri” düzenledik. 2 gün süren sempozyumda çevre ve doğa ile ilgili yapılması gerekenler enine boyuna tartışıldı. Çiğli, yeşiliyle, suyuyla, havasıyla ve sokaklarda yaşayan canlılarıyla mutlu bir kent olacak” dedi.

TELEFON : +90 232 376 99 80 WHATSAPP : 0 538 011 4747 | E-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi | © 2019 Çiğli Belediyesi. Tüm Hakkı Saklıdır.