Haberler / Çiğli'de Ahmet Aslan Rüzgarı

Türk halk müziğinin özgün ismi Ahmet Aslan, Çiğli Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı’nda müzikseverlere muhteşem bir gece yaşattı.

Çiğli Belediyesi tarafından Çiğli Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı amfi tiyatrosunda düzenlenen gecede önce Balkan Müziğinin sevilen ismi Gamze Matracı sahne aldı. Ardından yerel sanatçılar Erencan Sönmez ile Baran Tuncel müzikseverlere en güzel türküleri seslendirdiler. Gecenin finalini ise yoğun ilgiyle karşılanan Ahmet Aslan yaptı. Mart ayında Çiğli’de verdiği konsere aşırı ilgi olması nedeniyle tekrar gelme sözü veren Ahmet Aslan’ı yine coşkulu bir kalabalık dinlemeye geldi. Verdiği müzik ziyafetiyle Çiğlilileri bir kez daha kendine hayran bırakan Ahmet Aslan, beğenilen türkü ve özgün müzik eserlerini seslendirdi. Konsere katılan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, eşi Ergül Arslan, meclis üyeleri, muhtarlar da müziğin ritmine bol bol eşlik ettiler. “Tanımadığım Ten”, “Geberiyorum”, “Düzgün Baba”, “Minnet Eylemem” ve “Susarak Özlüyorum” gibi sevilen eserleri seslendiren Ahmet Aslan, Anadolu’nun birçok yöresinden seslendirdiği türkülerle büyük alkış topladı.

Güncelleme Tarihi : 26 Temmuz 2018 08:37:44