Haberler tüm haberler

Çiğli Ayağa Kalkıyor

Çiğli Belediye Başkanı  “Çiğli Ayağa Kalkıyor” tanıtım toplantısıyla 2020 projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 2020 yılında Çiğli Belediyesi tarafından başlatılacak ve devam ettirilecek projeleri “Çiğli Ayağa Kalkıyor” tanıtım toplantısında ilk kez anlattı. Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısına, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Kamil Okyay Sındır, Ednan Arslan, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Garnizon Komutanı Tümgeneral Rafet Dalkıran, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kazım Saygılı, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, akademisyenler, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, belediye bürokratları ve personeller katıldı.

Başkan Utku Gümrükçü: “2020 Çiğli’de hizmetin yılı olacak”

Coşkulu kalabalığın katıldığı proje tanıtım toplantısı Çiğli Belediyesi’nin yeni logosunun tanıtımı ve “Gülümseyen Çiğli” adlı kısa filmin gösterimi ile başladı. Ardından söz alan Başkan Utku Gümrükçü, 2020 yılında yapılacak projeleri tek tek açıkladı. Başkan Gümrükçü, “2020 yılında hayata geçireceğimiz Kız Yurdu ve Gençlik Merkezi, Uzay Evi ve Havacılık Müzesi, Emekli Evi, Abidin Dino Kütüphanesi, masal evleri ve sportif yatırımlar ile kentimize bilimsel, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda çağ atlatacağız. Çiğlimiz hizmete susamış bir ilçe. Çiğli’nin dinamikleri yüksek ve bundan kaynaklı enerjimiz var. Bu enerji hem belediyemizde hem de halkımızda var. Biz bu enerjiyle halkımızla projelerimizi uygulayarak Çiğlimizi ayağa kaldıracağız. Değişimi yönetme ve geleceği planlamak ilkelerimizi adaylıkta da söylemiştik. 200’den fazla projemiz var. Biz Atatürk’e aşık bir ilçeyiz. Bu çalışmalarımızı önce Atatürk’ten sonra da halkımızdan aldığımız güç ile yerine getiriyoruz ” ifadelerini kullandı. 

Gümrükçü: “Değişim ve dönüşüm sürecini başlattık”

2020 yılının Çiğli için, proje ve yatırımların hayata geçeceği bir hizmet yılı olacağını vurgulayan Başkan Gümrükçü, “Günümüzde İzmir’in en hızlı büyüyen ve en çok göç olan bölgesi konumunda olan kentimizin bu büyümeye paralel olarak farklı ihtiyaçları doğmaktadır. Bu noktada, ilçemiz genelinde kurduğumuz sandıklar ve diğer belediyelerin olumlu sonuç aldığı projelerini inceleyerek halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacağımız değişim ve dönüşüm sürecini başlattık. Çiğli Belediyesi olarak, kentimizin taleplerini yönetmek ve geleceğini planlamak konusunda her daim öncü olacağız. Çağımız bilim, uzay ve teknoloji çağı. Çiğli’deki çocuklarımızın bunlardan uzak tutmak istemedik ve bu nedenle Uzay havacılık kampusu tasarladık. Çiğli artık bir üniversite kenti ve en önem verdiğimiz projelerimizin başında kız yurdu ve gençlik merkezi geliyor.  Bornova’da Kamil Okyay Sındır hocamızdan örnek aldık. Yine önem verdiğimiz bir diğer proje ise masal evleri. Çiğli’ye bu yıl içinde birkaç tane kazandırmak istiyoruz. Sıfır atık konusu ve engeliler de bizim için öncelikli bir konu. Engellilerimiz aileleriyle birlikte evlerine hapsedilmiş durumda. Engelli insanların onuruna yakışır bir şekilde yaşaması gerekiyor ve nüfusun yüzde 10’una denk gelen engellileri başımızın üstünde tutmak görevimiz. İki taziye evini Çiğlimize kazandırmak istiyoruz. İlçemizdeki yeşil alan miktarını 100 bin metrekare artıracağız. Çıkmaz sokakları sanat ve çocuk sokakları yapacağız. Harmandalı bölgesi bizim için önemli ve imar çalışmalarımız bu bölgeyi de kapsıyor. Güzeltepe’de kentsel dönüşüm süreci başlıyor. İmar planları Ataşehir Mahallemizin bir kısmını da kapsıyor. Çiğlimize Karşıyaka Adliyesi’nin bir bölümü geliyor. Eski belediye binamızın 5. Katı Çiğli adliyesi olarak hizmet verecek. Çiğli adalet kenti olacak” dedi.

Hizmetlerde dijital dönem başlıyor

Çiğli Belediyesinin hizmetlerinin büyük bir kısmının dijital ortamda gerçekleşeceğini belirten Başkan Gümrükçü, hizmetlerin elektronikleşmesinde öncü olacaklarını söyledi. Özellikle ruhsat konularında yapılacak e-hizmetlere değinen Başkan Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü: “Moloz taşıma kapasitemizi artırıyoruz. Bunlardan geri dönüşüm sürecinde alt malzeme olarak yararlanıyoruz. Pazar yerlerine tartı ve sağlık ekibi koyacağız. Market arabaları da pazarlarımızda olacak. Evlenenlere fidan dikme şartı getiriyoruz. İlk kez bir belediye başkanı köpekle protokol imzaladı. 2020 yılında Çiğli Belediyesi kent konseyini kuracağız. İklim değişikliği ile mücadele de bizim öncelikle üzerinde durduğumuz konuların başında geliyor.”

“Başkan Soyer arkamızda”

Projeleri büyük alkış alan Başkan Gümrükçü, sunumun ardından konuşmasını şöyle tamamladı: “Ben bugüne kadar attığım her adımı sağlam attım. Arkamda ekibim diyeceğim dostlarım vardı. Bu salonda da o dostlarım bulunuyor. Neye güveniyorsunuz? derseniz ‘Vallahi size güveniyorum’. Parayı nereden bulacaksınız? derseniz tasarruf ve bütçe artışını sağlayacağız derim. Bu da Çiğli sokaklarına yatırım olarak geri dönecektir. Ayrıca yurt dışı fonlarından yararlanmak istiyoruz. Başımız dara düşerse biliyoruz ki arkamızda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer var. Halkımızdan devletimizden aldığımız güçle Çiğli Belediyesi’nin çalışma şeklini değiştirdik. Birlikte çok güzel işler yapacağız.”

 

Sunum : http://www.cigli.bel.tr/sunum2020.pdf

İletişim Bilgilerimiz

TELEFON : +90 232 935 55 35

WHATSAPP : +90 538 011 47 47

e-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

ADRES : Ataşehir Mah. 8001/1. Sokak No:1 Çiğli / İZMİR

Çiğli Belediyesi'nde Ara


Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü © 2022