Haberler tüm haberler

CHP Genel Başkan Yardımcılarından Eğitim Politikası

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Çiğli Kent Sempozyumu”nun ikinci gününde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Yunus Emre ile Yıldırım Kaya yerel yönetimlerin eğitim politikasına ilişkin görüşlerini belirttiler.

Çiğli Belediyesi tarafından “Ekolojik Sürdürülebilir Bir Kent ve Adil Bir Yaşam” temasıyla 2- 4 Ağustos tarihlerinde düzenlenen “Çiğli Kent Sempozyumu” devam ediyor. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün ev sahipliğinde, açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı kent sempozyumunun ikinci gününde CHP Genel Başkan Yardımcıları Doç.Dr. Yunus Emre ile Yıldırım Kaya eğitim politikasıyla ilgili görüşlerini açıkladılar.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre:“Gençlere Donanım Ve Eğitim Şart”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Emre “Yerel Yönetimlerin Gençlik Politikası” üzerine yaptığı konuşmasında genç nüfusun eğitiminin önemine değindi. Doç. Dr. Yunus Emre:“Türkiye’nin nüfusunun yarısı genç ve bu çok önemli bir gösterge ancak nüfus giderek yaşlanıyor. 2040’tan sonra üretken nüfus azalacak. Genç nüfusun iyi donanımlı ve eğitimli hale gelmesini sağlamalıyız. Ancak bu şekilde parlak bir gelecek mümkün olabilir. Ülkemizde eğitimin kalitesi önemli bir sorun. Eğitim kalitesiyle ilgili birçok uluslar arası kuruluşun hazırladığı raporda Türkiye sonlarda. Gençlerimiz ekonomik süreçlerin içinde değil. Ayrıca demokratik katılım sorunu da var. Gençler siyasete ve toplumsal yaşama katılmıyorlar. Aktif yurttaşlar olmaları gerekiyor gençlerin oysaki başta sosyal dışlanma ve işsizlik gibi sorunları var. Eğitime farklı yaklaşmak ve sportif olanakların artırılması gerekiyor” dedi.

 

Chp Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya:“Okul Öncesi Eğitim Çok Önemli”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “Yerel Yönetimlerin Eğitim Politikası Nasıl Olmalı?” konulu konuşmasında okul öncesi eğitimin önemini vurguladı. Yerel yönetimlerin özellikle okul öncesi eğitim kurumları, spor okulları ve yurt açması gerektiğinin altını çizen Kaya, “Bize aynı nehre akacak dereler lazım. Çocuklarımızın önünü açacak hizmetler yapmalıyız. Yaz okulları, sportif aktiviteler, kreşler, etüt merkezleri ve yurtlar bizim için çok önemli. Üretime dayalı anlayış hakim olmalı. Çocuklarımızın eğitimine sahip çıkmak zorundayız. Okul aile birlikleri de bu açıdan önemli. Özgür ve demokratik bir Türkiye için eğitime ve eğitimciye ihtiyacımız var” dedi.

Sempozyumun ikinci gününde Prof. Dr. Emel Karakaya Ayalp “Alternatif Tarımsal Gıda Sistemi ve Kentsel Gıda Planlaması”, Sema Kaya “Bir Girişimcilik Örneği Olarak Kadın Kooperatifleri”, Bengü Aydın Dikmen “İklim Krizine Karşı Dirençli Kentler”, Gökçen Kunter Karaduman “Dirençli Kentler İçin Bir Çerçeve; Yeşil Odaklı Uyarlama İzmir Örneği”, Hacer Şekerci “Yenilenebilir Enerjinin Kent Yüzü”, Murat Aras “İnsancıl Hayvan Popülasyonu Yönetimi ve Veteriner Hizmetlerinin Standardizasyonu”, Av. Senem Demirel Acar “Can Dostlarımız”, Tanzer Kantık “Bisiklet Kenti Olma Yolunda”, Elif Birol “Yaya Hakları” konusunda bildiri sundu.

İletişim Bilgilerimiz

TELEFON : +90 232 935 55 35

WHATSAPP : +90 538 011 47 47

e-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

ADRES : Ataşehir Mah. 8001/1. Sokak No:1 Çiğli / İZMİR

Çiğli Belediyesi'nde Ara


Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü © 2022