Haberler / Aşk ile Dokunulan El Emeği Sergisi

Çiğli Belediyesi el sanatları kursiyerlerinin hazırladığı göz kamaştıran sergisi yoğun katılımla açıldı.

Çiğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan el emeği ve el sanatları kursiyerlerinin yılsonu sergisi yoğun katılımla belediye sergi salonunda açıldı. Serginin açılışını Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, eşi Ergül Arslan, CHP İlçe yönetimi, meclis üyeleri,muhtarlar ve kursiyerler yaptı. Kış dönemi boyunca iğne oyası,mefruşat, el nakışları ve kumaş boyama  kurslarına katılan 98 kursiyerin bir yıllık emeği  büyük beğeni topladı. Sergide yüzlerce eser sergilenmeye değer görüldü. Serginin açılışında kurs eğitmeni Serpil Ün, Başkan Hasan Arslan’a, kursiyerler tarafından işlenen çiçek hediye etti. Daha sonra Başkan Hasan Arslan, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.

“Aşk ile Dokunulmuş El Emeği El Sanatları” adını taşıyan serginin açılışını yapan Başkan Hasan Arslan, geleneksel el sanatlarının büyük ilgiyle takip edildiğini, açılan kurslara da yoğun katılım olduğunu belirterek, bu alandaki çalışmalara önem verdiklerini söyledi.  Serginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenleri ve kursiyerleri kutlayan Başkan Hasan Arslan,  “Sergide birbirinden güzel eserleri görüyoruz. Gerçekten el emeği ve göz nuru ile yapılan işler bunlar. Tüm kadınlarımızı sabırlarından ve böyle güzel eserlerinden dolayı kutluyorum. Kursiyerlerimizin emekleri bizim için çok kıymetli. Bir yıl boyunca çok emek vererek güzel eserler meydana getirmişler. Hepsini yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi : 17 Temmuz 2017 11:25:42