Aralık ayı meclis toplantımızın II.birleşimi 06/12/2019 Cuma saat 18:00'da yapılacaktır.

Haberler / Aşık Mahzuni Şerif’in Adı Çiğli’de Yaşayacak

Çiğli Belediyesi, kültür sanat tarihimize önemli katkılar sağlamış sanatçıların isimlerini yaşatmak amacıyla sürdürdüğü proje kapsamında Evka 2 Mahallesi’nde bulunan parkta halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif’in büst açılışı ve oğlu Ali Mahzuni’nin konseri gerçekleştirilecek.

Daha önce belediye etkinlik salonuna, edebiyat tarihimizin değerli yazarlarından Fakir Baykurt’un adını veren Çiğli Belediyesi, bu kez de Evka 2 Mahallesi’nde yer alan parka önce meclis kararıyla halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif’in ismini verdi. Parka yapılan Aşık Mahzuni Şerif büstünün açılışı da 18 Kasım Pazartesi günü saat 17.30’da gerçekleştirilecek. Sanatçının doğum günü anısına yapılan etkinliğe, 27. dönem Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ile Aşık Mahzuni Şerif’in oğlu Ali Mahzuni de katılacak. Törende ozan Ali Mahzuni, babasının birbirinden değerli eserlerini Çiğlililer için seslendirecek.

Başkan Gümrükçü: “Sanatçılarımızın adını yaşatacağız”

Eserleriyle toplumun düşünce ve sanat dünyasına katkı sunan sanatçıları gelecek nesillere anlatmayı amaçladıklarını vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Alanlarında ortaya koyduğu eserlerin yanı sıra duruşu ve kişiliğiyle geçmişten günümüze toplumumuza öncülük eden sanatçılarımızın isimlerini kentimizde yaşatmak için çalışıyoruz. Bu bağlamda edebiyatımızın önemli isimlerinden Fakir Baykurt’un adını kısa süre önce belediye etkinlik salonumuza verdik. Şimdi de, Aşık Mahzuni Şerif’in ismini verdiğimiz parkta, değerli ozanımızın büstünün açılışını gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

TELEFON : +90 232 376 99 80 WHATSAPP : 0 538 011 4747 | E-POSTA ADRESİ : halklailiskiler@cigli.bel.tr

Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi | © 2019 Çiğli Belediyesi. Tüm Hakkı Saklıdır.