BİLGİLENDİRME / Çevre Konulu Ödüllü Resim Yarışması

ÇİĞLİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASI “ÇEVRE” KONULU ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI

Çiğli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü “ÇEVRE” konulu resim yarışması için başvurular başladı. Çiğli ilçesi sınırları içerisindeki tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında üç kategoride birinci, ikinci ve üçüncülere ödüller verilecektir. Resim yarışmasının başlangıç ve bitiş tarihleri 05 EKİM 2016 – 06 OCAK 2017’dir.

AMAÇ:

Çiğli Belediyesi olarak amacımız başta ilçemizdeki öğrenciler olmak üzere tüm vatandaşlarımızda “YAŞANILABİLİR ÇİĞLİ” bilincinin, farkındalığın oluşumunu sağlamaktır. Özellikle geleceğimiz olan gençlerimizin doğal kaynakların sonsuza kadar kullanılamayacağını bilmeleri gerekmektedir. Gençlerimizin gelecek için doğaya, çevreye duyarlı olmalarını sağlamak ana hedefimizdir.

KATILIM ŞARTLARI:

1. Yarışmaya katılacak Çiğli İlçesindeki öğrencilerin resimleri üç kategoride değerlendirilmeye alınacaktır.

Bu bağlamda;

1. Kategori : 1,2,3,4. sınıf öğrencileri (ilkokul),

2. Kategori : 5,6,7,8. sınıf öğrencileri (ortaokul),

3. Kategori : 9,10,11,12. sınıf öğrencileri, (lise)

bu yarışmaya katılabileceklerdir.

2. Resimler 35x50 cm boyutlarındaki resim kâğıdı veya fon kartonu üzerine; kuru boya kalem, pastel boya, suluboya veya guaj boya tekniği kullanılarak yapılmalıdır.
Bunların haricindeki, ölçü ve tekniklerle yapılacak olan çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır.

3. Resimlerin arka sağ üst yüzüne, öğrenci ve resim öğretmeninin adı soyadı, okulu, sınıfı, numarası, okulun açık adresi, ulaşılabilecek okul ve ev telefonları mutlaka yazılacaktır.

4. Katılımcı, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş, tamamı veya bir bölümü kopya edilmemiş, yardım alınmamış resim veya resimleri ile katılabilir.

5. Her okul idaresi sınırsız sayıda resim gönderebilir.

6. Resimler, paspartu ve çerçeve yapılmadan, sertleştirilmiş ambalajlarda paketlenerek, okulun resim öğretmeni veya idare görevlisi tarafından elden teslim edilmelidir.

7. Resimlerin son teslim tarihi ve saati: 06 Ocak 2017 Saat:16.30 olup, belirtilen tarihe kadar teslim edilmeyen resimler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

8. Resimler; Anadolu Caddesi, No:951 Kat:3 Belediye İş Merkezi’nde bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze teslim edilecektir.

DEĞERLENDİRME:

Okul İdarelerince teslim edilen resimler; Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından oluşturulacak Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek ve ödüllendirilecektir.

SEÇİCİ KURUL AŞAĞIDAKİ İSİMLERDEN OLUŞMAKTADIR:

Başkan : Ekin ERMAN (Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi)

Üye : Martıgül KALKAN (Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi)

Üye : Ayşe ŞENDİL (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu)

BAŞARI ÖDÜLLERİ:

Seçici Kurul tarafından sergilenmeye değer resimler 16-17 Ocak 2017 günlerinde Belediyemizin ikinci katındaki Kokteyl Salonu’nda sergilenecektir.

Ödül töreni 16 Ocak 2017 günü, 14.00-16.00 saatleri arasında Belediyemiz Konferans Salonu’nda yapılacaktır.

Başarı ödülü olarak 1. Kategoridekilere (ilkokul);

Ø Birinciye : 9 Model 1 Kutuda Uzay Araçları Lego Seti

Ø İkinciye : 40 Parça Yaratıcı Düşünme Sihirli Magnet

Ø Üçüncüye : Zeka Kiti

Başarı ödülü olarak 2. Kategoridekilere (ortaokul);

Ø Birinciye : Tablet,

Ø İkinciye : Dünya Klasikleri Seti

Ø Üçüncüye : 200 Türk Lirası Değerinde Kırtasiye Hediye Çeki,

Başarı ödülü olarak 3. Kategoridekilere (lise);

Ø Birinciye : Tablet,

Ø İkinciye : Dünya Klasikleri Seti

Ø Üçüncüye : 200 Türk Lirası Değerinde Kırtasiye Hediye Çeki,

sahiplerine tören ile verilecektir.

Ayrıca yarışmaya tüm resim sahiplerine Belediyemiz tarafından katılım belgesi verilecektir. Katılımcı, yarışmaya gönderdiği resimlerin kendisine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmiş sayılır. Eseri ödül alan veya sergilemeye değer bulunan katılımcılardan, bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan bu yarışma ile elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.

RESİMLERİN İADESİ:

Tüm resimler ve belgeler; 18 Ocak 2017 tarihinden itibaren 15 gün içinde, okul idarelerine teslim edilecektir. Teslim alınmayanlar resimler hakkında mesuliyet kabul edilmeyecektir.

ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Çiğli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Anadolu Caddesi Belediye İş Merkezi No: 951 Kat:3 Çiğli/İZMİR, Tel: (0232) 386 1 666

e-posta :cevrekorumavekontrol@cigli.bel.tr
Belediyemiz İnternet Sitesi : www.cigli.bel.tr

Yarışmaya katılım şartları Belediyemiz İnternet Sitesi’nden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden veya Müdürlüğümüzden elden temin edilebilir. Tüm katılımcılar, katılım şartlarını kabul etmiş sayılırlar.

BİLGİLENDİRME

Tasarım / Programlama : Çiğli Belediyesi | © 2016 Çiğli Belediyesi. Tüm Hakkı Saklıdır.